Uitreiking internationale waterstofgids 2024 aan minister Schreinemacher

15-05-2024

Op 14 mei werd de eerste druk van de internationale waterstofgids 2024 uitgereikt aan Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dit gebeurde in Ahoy Rotterdam, tijdens de World Hydrogen Summit (WHS): een evenement voor de internationale waterstofsector.

Waterstofgids 2024: 'Excelling in Hydrogen – Dutch solutions for a climate-neutral world'

De Engelstalige waterstofgids werd uitgereikt door Eveliene Langedijk van branchevereniging FME en Edu Willemse van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit gebeurde in het Nederland (NL) Paviljoen, georganiseerd door RVO. Metaalbewerkingsbedrijf Dumaco en gaslekdetectiebedrijf Sorama ontvingen de gids ook.

In de gids staan onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterstof in Nederland, een visualisatie van de waterstof waardeketen, en meer dan 200 bedrijfsprofielen. De gids wordt verspreid onder het internationale netwerk van de Rijksoverheid, om de Nederlandse waterstofsector internationaal onder de aandacht te brengen.

Met deze waterstof-exportgids zoekt de Nederlandse waterstofsector naar internationale samenwerkingen en handel. De gids laat het buitenland zien welke ervaringen en oplossingen Nederland kan bieden als het gaat om waterstof. Zo tonen we de innovatiekracht van de Nederlandse waterstofsector. 

Het boekwerk is het resultaat van een publiek-private samenwerking binnen het handelsbevorderingsprogramma International Clean Energy Partnership (ICEP) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is samengesteld door RVO en partners FME, Topsector Energie en TKI Nieuw Gas.

Download de gids via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Afbeeldingen

Cookie-instellingen