Terugblik kennissessie: Roadmaps Human Capital Agenda

24-04-2024
276 keer bekeken 0 reacties

Op 22 april 2024 organiseerden GroenvermogenNL en het Nationaal Waterstof Programma een online kennissessie over de Human Capital Agenda (HCA). Het ging specifiek in op de regionale roadmaps, de nieuwe strategie en het 'Make Hydrogen Work'-concept. Je kan de slides van de presentaties nu bekijken.

Deze kennissessie was voor mensen uit de waterstofsector die geïnteresseerd zijn in de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

Programma

Tijdens de kennissessie kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Update van het HCA-programma 2024-2028 (Marsha Wagner van GroenvermogenNL).  In 2021 begon GroenvermogenNL met het HCA-programma. Onlangs brachten ze de Human Capital Agenda 2024-2028 uit, met de strategie voor de komende jaren.
  • Introductie van Make Hydrogen Work (liaison Ronald Kleijn van GroenvermogenNL). Make Hydrogen Work is een moderne digitale leeromgeving waar je onafhankelijk hoge kwaliteit onderwijs over waterstof kan volgen, waar en wanneer je maar wilt. Na een succesvolle afloop ontvang je hiervoor 'microcredentials', oftewel digitale certificaten. 
  • Introductie van de roadmaps, doelen en werkwijze (Marsha Wagner van GroenvermogenNL). GroenvermogenNL werkt met regionale liaisons in 6 regio’s. Een liaison is een persoon die zich inzet voor het maken en uitvoeren van innovatieve oplossingen in hun regio. Per regio is een roadmap ontwikkeld met de regionale ambities voor de energie- en waterstoftransitie. Daarnaast bevatten de roadmaps de meest kansrijke activiteiten om tot een krachtige learning community-aanpak te komen. Het doel is om skills in de regio snel op te bouwen.
  • Verdieping roadmaps van 3 verschillende regio’s (liaisons Bert Jimmink, Bjorn Koopmans en Simone Maase van GroenvermogenNL).

Afbeeldingen

Cookie-instellingen