De LH2-kenniscommunity is dé omgeving voor het uitwisselen van informatie op het gebied van vloeibare waterstof. Vloeibare waterstof ontstaat door waterstof sterk af te koelen, tot -252 graden Celsius. In deze vorm heeft het een hogere dichtheid dan de gasvormige variant, waardoor het minder ruimte inneemt. Dit maakt het handig voor transport en opslag.
De LH2-community is begin 2025 gestart door het ministerie van Klimaat en Groene Groei en de Topsector Energie. Het doel is om spelers uit de waterstofsector die zich specifiek op vloeibare waterstof richten, samen te brengen om kennis met elkaar te laten delen. Ook bespreken experts de producten en diensten die op dit gebied beschikbaar zijn. Denk aan apparatuur om waterstof vloeibaar te maken, schepen voor transport van vloeibare waterstof, sensoren om lekkages te meten en adviesdiensten.
Deelnemers aan deze community komen uit het bedrijfsleven, maatschappelijke en brancheorganisaties, kennisinstellingen en overheden.
Wil je aansluiten bij deze community omdat je vanuit jouw positie kan bijdragen aan kennisdeling rondom vloeibare waterstof? Stuur dan een e-mail naar Jörg Gigler (jorg.gigler@topsectorenergie.nl).
Het is de bedoeling om in 2025 5 tot 6 fysieke bijeenkomsten te plannen. Tijdens deze bijeenkomsten geven relevante partijen presentaties over vloeibare waterstof. Er is tijd voor discussie en netwerken. Ook kunnen deelnemers actief hun kennis inbrengen.
In de loop van het jaar beoordeelt de community of de bijeenkomsten ook in 2026 doorgaan. Dit hangt af van de behoeften van het netwerk.
De volgende bijeenkomsten zijn gepland op:
Bekijk de presentaties en documenten van de vorige bijeenkomsten:
Neem contact op met Jörg Gigler (jorg.gigler@topsectorenergie.nl) voor vragen en meer informatie.
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.