Subsidieregeling voor waterstofproductie via elektrolyse open

Michelle Huizen 30-11-2023
496 keer bekeken 0 reacties

Wil jij een grote elektrolyse-installatie bouwen en gebruiken voor de productie van hernieuwbare (duurzame) waterstof? Vanaf vandaag kun je een aanvraag indienen voor de subsidie Opschaling volledig hernieuwbare waterstofproductie via elektrolyse (OWE).

Je kunt de subsidie aanvragen op de website van RVO. De tender is open vanaf 30 november 2023 om 09:00 uur tot en met 14 december 2023 om 17:00 uur.

OWE-subsidie

De OWE-subsidie is voor bedrijven die een grote elektrolyse-installatie bouwen én gebruiken om hernieuwbare waterstof te maken. Dit is productie van waterstof met elektriciteit uit zon en wind. Het gaat bij deze regeling om elektrolysers van 0,5 tot maximaal 50 megawatt.

Doel

In 2050 moet alle gebruikte energie in Nederland uit duurzame bronnen komen. Zo kan Nederland voldoen aan de Europese klimaatdoelen. Om dit te halen, wil het kabinet de productie van hernieuwbare waterstof aanmoedigen.

Grote elektrolyse-installaties zijn onmisbaar om de hoeveelheid waterstof te maken die nodig is. De OWE-subsidie maakt het voor bedrijven aantrekkelijker om in deze installaties te investeren en ze te exploiteren.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen