Dag van het Klimaatakkoord en presentatie routekaart waterstof

28-09-2022 551 keer bekeken

Begin

03-11-2022 om 09:30

Einde

03-11-2022 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wil je sneller en verder dan het Klimaatakkoord? Meedenken over wat er nodig is om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten? Innovaties zien of 'daten' voor je goede plan of initiatief? Laat je inspireren en verrassen op de Dag van het Klimaatakkoord.

De Dag van het Klimaatakkoord staat in het teken van 'Sneller en verder; voorbij het Klimaatakkoord'. We gaan het hebben over de 'weg naar nul uitstoot' in 2050. In verschillende workshops dagen we je uit en zetten we je aan het denken. 

Presentatie NWP routekaart waterstof en deelsessie 

Tijdens deze dag presenteert het NWP de Routekaart waterstof tijdens de deelsessie 'Waterstof; van liefdesbaby naar werkpaard'.  We presenteren de nieuwe routekaart en onderzoeken samen of deze oogappel hard genoeg groeit om het werkpaard te worden. Waar staan we nu precies? Welke van de plannen worden ook echt uitgevoerd? Wat zit er in de pijplijn? En we gaan de diepte in over productie, import en de infrastructuur. Aan tafel zitten:

  • Sanne van Santen, programmamanager van NWP
  • Jörg Gigler van TKI Nieuw Gas namens de CSWW
  • Rick van Staveren van Energie Nederland namens themagroep productie
  • Wilco Lans van het Havenbedrijf Rotterdam namens themagroep import 
  • Helmie Botter van de Gasunie namens themagroep infra & opslag

Opgave na 2030

De dag begint met een stevige opening die inspireert, verrast en je aan het denken zet. Naast de actualiteit staat deze sterk in het teken van de opgave na 2030. Het is een sessie waarin we ook veel van je inbreng verwachten. We testen je kennis over waar we nu staan in de transitie. Ook Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, en Ed Nijpels, voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, schuiven aan.

Deelsessies

In 12 deelsessies diepen we de thema’s van het klimaatbeleid verder uit: van waterstof en groen industriebeleid tot aardgasvrije woningen, van boeren voor klimaat tot burgerparticipatie, van uitvindingen voor 2050 tot het grote geld dat in beweging komt. En nog meer. We dagen je uit mee te denken over wat er nodig is om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. 

Innovaties

Op het innovatieplaza zie je kant-en-klare innovaties die nu al beschikbaar zijn. En wat er in de pijplijn zit voor de periode tot 2030. Ook krijg je een kijkje in de toekomst, met innovaties waaraan gewerkt wordt om echt naar nul uitstoot in 2050 te komen.

Daten voor je initiatief

Wil je vooruitkomen in de energietransitie met je mooie plan of goede initiatief? Maar loop je een beetje vast? Doe dan mee aan 'First Dates, dan doen'. Dit is de datingplek waar de Jonge Klimaatbeweging vragen, problemen of kwesties, koppelt aan een persoon of organisatie die je mogelijk verder kan helpen.

Organisatoren

  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Waar?

Jaarbeurs Utrecht - Mediaplaza

Meer weten en aanmelden?

Deelname is gratis. Wilt je meer informatie over het volledige programma, de deelsessies, de innovatieplaza of 'First dates, dan doen'? Of wil je je aanmelden? 

Ga naar  Dag van het Klimaatakkoord

Cookie-instellingen