Online kennissessie Routekaart Waterstof: Industrie en Mobiliteit

01-02-2023 681 keer bekeken

Begin

23-02-2023 om 09:00

Einde

23-02-2023 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 3 november 2022 publiceerde het Nationaal Waterstof Programma (NWP) de Routekaart waterstof. Wat staat er precies in deze Routekaart? En wat is de volgende stap? In deze online kennissessie over de Routekaart gaan we in op de thema’s Industrie en Mobiliteit.

Routekaart waterstof

In de Routekaart Waterstof laten de deelnemers van NWP zien hoe zij vooruitgang willen boeken bij de ontwikkeling van de Nederlandse waterstofmarkt. De Nederlandse industrie is na Duitsland de grootste waterstofgebruiker binnen de Europese Unie. Deze waterstof komt momenteel nog voornamelijk uit fossiele grondstoffen, wat moet veranderen door inzet op hernieuwbare en koolstofarme waterstof. Verder is in het Klimaatakkoord een doelstelling geformuleerd voor volledig emissievrije mobiliteit in 2050, waaraan waterstof een bijdrage levert. Hier liggen dus kansen voor de inzet van waterstof, maar ook een grote Europese opgave. Welke rol krijgt waterstof in de industrie en de mobiliteitssector?  

De Routekaart Waterstof bevat 13 thema’s die zijn uitgewerkt door themagroepen van het NWP. In deze online kennissessie praten leden van de themagroepen Industrie en Mobiliteit u bij over hun thema’s, en is er gelegenheid tot vragen stellen.

Dit is de tweede online kennissessie over de Routekaart. Een terugblik op de eerste online kennissessie met de thema’s Productie, Import en Transport & opslag is terug te vinden op de NWP website.

Programma

In deze online kennissessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Thema Industrie – Jarno Dakhorst (senior beleidsmedewerker Verduurzaming industrie - Ministerie van EZK)
  • Thema Mobiliteit – Dirk Schaap (senior beleidsmedewerker Waterstof in mobiliteit - Ministerie van I&W)

Organisatoren:

  • Nationaal Waterstof Programma
  • RVO

Aanmelden

  • Donderdag 23 februari 9:00 - 11:00
  • Online (deelname is gratis)

Meld je aan

Cookie-instellingen