Online kennissessie: Waterstoftransitie begint met goed personeel

Michelle Huizen 12-10-2023 409 keer bekeken

Begin

08-11-2023 om 10:00

Einde

08-11-2023 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Je werkt hard aan de waterstoftransitie en hebt mooie plannen, maar wie gaat die uitvoeren? Mensen moeten worden opgeleid voor deze nieuwe ontwikkelingen zodat de waterstoftransitie niet vertraagt. In deze kennissessie verdiepen we ons in dit thema aan de hand van de Human Capital Agenda (HCA).

Voldoende en goed gekwalificeerd personeel is nodig om jouw plannen rondom de waterstoftransitie in Nederland mogelijk te maken. We moeten daarom flink investeren in het opleiden van mensen die bijvoorbeeld elektrolysers en installaties kunnen bouwen, die weten hoe je waterstof veilig moet vervoeren, die transportleidingen kunnen aanleggen en die weten hoe een brandstofcel optimaal werkt. Deze mensen zijn er nu nog te weinig.

Human Capital Agenda

De HCA van GroenvermogenNL beschrijft een visie, ambitie en aanpak om te komen tot een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt in de waterstoftransitie. Dit programma is belangrijk voor alle projecten die bijdragen aan de opschaling van waterstof in Nederland. Sprekers vanuit de overheid, het onderwijs en de regio geven je in deze kennissessie meer informatie en praktijkvoorbeelden over de HCA.

Voor wie?

Deze kennissessie is voor mensen uit de waterstofsector die geïnteresseerd zijn in de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

Programma en sprekers

In deze online kennissessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De HCA voor waterstof – Marsha Wagner (GroenvermogenNL)
  • Narratief over HCA in de waterstoftransitie – Andreas Ligtvoet (TU Delft)
  • Regionale roadmap – Jan-Jaap Aué (Liaison GroenvemorgenNL)
  • Expert uit de regio aan het woord - Rens Hamelink (Smart Delta Resources)

Er is veel gelegenheid om jouw vragen te stellen. 

Aanmelden

Meld je aan voor de kennissessie via de website van RVO: Online kennissessie: Waterstoftransitie begint met human capital (rvo.nl)

Cookie-instellingen