Webinar: Offshore Energy On Demand

Michelle Huizen 13-12-2023 359 keer bekeken

Begin

13-02-2024 om 12:00

Einde

13-02-2024 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Nu de rol van offshore wind in ons energiesysteem groeit, worden we steeds afhankelijker van de weersomstandigheden. Passen we onze maatschappij aan of kunnen we het energiesysteem op zee slimmer organiseren? Experts vertellen over de benodigde innovaties om tot windenergie on demand te komen.

Over het webinar

Een belangrijk deel van offshore wind in onze Noordzee is bedoeld om de industrie in Nederland te kunnen laten verduurzamen. Met het afscheid van fossiele energiebronnen in de industrie stijgt de vraag naar duurzaam opgewekte elektriciteit.

Uit de routekaart van TKI Energie & Industrie blijkt de vraag vanuit de industrie in Nederland groeit van 80 tot 130 TWh tussen 2030 en 2050. Daarbij is aan de ene kant de noodzaak voor de industrie om in te spelen op de beschikbaarheid van duurzame energie wanneer en aan de andere kant aan de offshore windsector om te zorgen voor voldoende capaciteit.

Offshore windparken worden nu worden getenderd op basis van vereiste Gigawatts aan vermogen, maar dat dit niet per se veel zegt over het gevraagde vermogen in Terrawatt per uur (TWh).

Zouden energieparken in plaats van windparken dit vraagstuk op kunnen lossen? Hoe zouden we kunnen gaan sturen op vereiste capaciteit aan elektriciteit op de juiste momenten? Wat vraagt dit van het energiegrid? In hoeverre stimuleren we innovatie om het net te balanceren hiermee?

In dit live webinar bediscussiƫren de experts energieopslag, systeemintegratie, voorspelbaarheid van duurzame energievoorziening en de beste manier om offshore windparken te tenderen.

Sprekers

Hieronder vind je de gasten die je bij zullen praten over offshore energy on demand:

  • Sophie van Hoytema, presentator: Sophie is de vaste host in deze webinarreeks. De technisch bestuurskundige begeleidt de deelnemers vakkundig door de stof en zorgt ervoor dat onze kijkers een boeiende webinar-ervaring hebben.
  • Bob Meijer, co-host en directeur TKI Offshore Energy: Bob voegt zijn zeer gewaardeerde expertise en jarenlange ervaring op het gebied van offshore windenergie en innovatie toe aan onze show om de scherpte in het gesprek aan tafel met de juiste vragen te behouden.

Inschrijven

Inschrijven voor dit webinar kan via de website van Topsector Energie.

Cookie-instellingen