Online kennissessie: Roadmaps Human Capital Agenda

Michelle Huizen 20-03-2024 398 keer bekeken

Begin

22-04-2024 om 13:00

Einde

22-04-2024 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Hoe zorgen we voor voldoende en goed gekwalificeerd personeel voor de waterstoftransitie? GroenvermogenNL en het Nationaal Waterstof Programma gaan in deze kennissessie over de Human Capital Agenda (HCA) in op de regionale roadmaps, de nieuwe strategie en het 'Make Hydrogen Work'-concept.

De online kennissessie vindt plaats op 22 april 2024, van 13:00 tot 15:00 uur.

Human Capital Agenda

De HCA van GroenvermogenNL beschrijft een visie, ambitie en aanpak om te komen tot een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt in de waterstoftransitie. Dit programma is belangrijk voor alle projecten die bijdragen aan de opschaling van waterstof in Nederland. 

Voor wie?

Deze kennissessie is voor mensen uit de waterstofsector die geïnteresseerd zijn in de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

Programma

  • Update van het HCA-programma 2024-2028 (Marsha Wagner van GroenvermogenNL).  In 2021 begon GroenvermogenNL met het HCA-programma. Onlangs brachten ze de Human Capital Agenda 2024-2028 uit, met de strategie voor de komende jaren. Marsha Wagner geeft meer informatie over de plannen.
  • Introductie van Make Hydrogen Work (liaison Ronald Kleijn van GroenvermogenNL). Make Hydrogen Work is een moderne digitale leeromgeving waar je onafhankelijk hoge kwaliteit onderwijs over waterstof kan volgen, waar en wanneer je maar wilt. Na een succesvolle afloop ontvang je hiervoor 'microcredentials', oftewel digitale certificaten. 
  • Introductie van de roadmaps, doelen en werkwijze (Marsha Wagner van GroenvermogenNL)GroenvermogenNL werkt met regionale liaisons in 6 regio’s. Een liaison is een persoon die zich inzet voor het maken en uitvoeren van innovatieve oplossingen in hun regio. Per regio is een roadmap ontwikkeld met de regionale ambities voor de energie- en waterstoftransitie. Daarnaast bevatten de roadmaps de meest kansrijke activiteiten om tot een krachtige learning community-aanpak te komen. Het doel is om skills in de regio snel op te bouwen.
  • Verdieping roadmaps (liaisons Bert Jimmink, Bjorn Koopmans en Simone Maase van GroenvermogenNL)We gaan tijdens de kennissessie dieper in op de roadmaps van 3 verschillende regio's.

Er is tijdens de kennissessie gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

Meld je aan voor de kennissessie via het aanmeldformulier: 

Inschrijven Online kennissessie: Roadmaps Human Capital Agenda

Cookie-instellingen