Geld beschikbaar uit Nationaal Groeifonds voor innovatie waterstof en duurzame materialen

11-05-2022

Het kabinet stelt € 720 miljoen beschikbaar voor innovatieprogramma’s waterstof en duurzame materialen. Hiervan is € 570 miljoen nog onder voorwaarden van Het Nationaal Groeifonds.

De voorstellen ‘GroenvermogenNL 2’ en ‘Duurzame Materialen NL’ krijgen dit geld. Dit geld zal een belangrijk impuls kunnen gegeven aan zowel de innovatiekracht als de bijbehorende ecosystemen op deze thema’s.

Het Nationaal Groeifonds investeert in projecten die zorgen voor economische groei op langere termijn. Naast de baten voor de economie zelf, kan hiermee ook geïnvesteerd worden in onder andere gezondheidszorg, onderwijs en maatregelen tegen klimaatverandering. Met deze gehonoreerde voorstellen betekent dit een belangrijk impuls voor de innovatiekracht op de gebieden van groene waterstof en duurzame materialen. En versterkt en versnelt dat de inzet die de Topsector Energie met haar partners op die gebieden pleegt.

Meer weten?

Lees dan het volledige artikel geld uit Het Nationaal Groeifonds voor innovatie waterstof en duurzame materialen op de website van Topsector Energie.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen