8 waterstofprojecten aangemeld voor MOOI-regeling

10-05-2022

Op 19 april sloot de vooraanmelding voor de regeling Missiegedreven Onderzoek Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). Er zijn in totaal 114 voorstellen binnengekomen, waarvan 8 voor waterstofprojecten. 

De MOOI-regeling moedigt samenwerkingsverbanden aan voorstellen voor projectontwikkeling te doen, die helpen de klimaatdoelen te halen. Ondernemers, kennisinstellingen en andere maatschappelijke partijen werken samen aan complete oplossingen, gericht op toepassing in de praktijk. Ze hebben hierbij oog voor technische, sociale en andere zaken die de kans van slagen groter maken. Voor innovaties op het gebied van elektriciteit, gebouwde omgeving en industrie is in totaal € 81,4 miljoen subsidie beschikbaar.

114 vooraanmeldingen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert, heeft in totaal 114 voorstellen binnengekregen die zich richten op innovaties in de elektriciteit, gebouwde omgeving en industrie.

  • Voor elektriciteit zijn er 35 vooraanmeldingen, waarvan 3 voor waterstof. Ze richten zich op de overgang naar een schone energievoorziening, die veilig en te vertrouwen is.

  • 53 voorstellen richten zich op de gebouwde omgeving, waarvan 3 voor waterstof. Ze dragen bij aan een betaalbare, betrouwbare, schone, duurzame, energiezuinige en veilige woon- en warmtevoorziening.

  • 26 voorstellen helpen bij de overgang naar een duurzame industrie die schoon, energiezuinig en veilig is, waarvan 2 voor waterstof.

Vooraanmelding is verplicht

Samenwerkingsverbanden moesten hun projectvoorstel verplicht vooraf aanmelden, voordat zij de subsidie mogen aanvragen. Zij krijgen dan inhoudelijk advies op hun voorstel van een commissie. Daarin zitten speciaal voor het onderwerp gekozen experts. Van 1 juli 2022 09:00 uur tot 6 september 2022 17:00 uur vragen zij de subsidie echt aan.

Meer weten

Over de regeling: www.rvo.nl/mooi

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen