Consultatie en vragenuurtjes opschalingsregeling waterstof via elektrolyse

21-07-2022

Het kabinet wil € 250 miljoen aan subsidies uitgeven voor de bouw van waterstoffabrieken (elektrolysers). In een internetconsultatie kunnen geïnteresseerde bedrijven nu reageren op de concepttekst van de regeling hiervoor, de subsidie opschaling waterstofproductie via elektrolyse.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verwachten veel vragen. Daarom kunnen bedrijven in juli en augustus ook online inlopen tijdens vragenuurtjes.

Met de nieuwe regeling kunnen bedrijven een bod doen om een waterstoffabriek te bouwen. Zij moeten wel bewijzen dat zij waterstof kunnen maken uit duurzame energie, zoals wind- en zonneparken. Projecten met het laagste bod krijgen subsidie.

EZK en RVO willen de subsidieregeling samen met geïnteresseerde bedrijven vormgeven. Zij kunnen daarom op de voorlopige tekst van regeling reageren in een internetconsultatie.

Vragen over de conceptregeling?

Rond 25 juli zetten we de belangrijkste vragen en antwoorden over de opschalingsregeling op een rij. We werken deze daarna iedere week uit. Als u vragen heeft, controleer dan eerst of de antwoorden al in dit document staan. Vooralsnog beantwoorden we vragen over de opschalingsregeling alleen tijdens vragenuurtjes.

Online inlopen

Het vragenuur is iedere donderdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 uur van 21 juli tot en met 25 augustus.

Meer weten?

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen