Internetconsultatie subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit

25-09-2023

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) nodigt bedrijven uit om mee te denken over de nieuwe subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit. Hiervoor opent het ministerie een internetconsultatie.

In Europa is afgesproken dat er in 2030 langs alle Europese hoofdsnelwegen waterstoftankstations te vinden zijn. Voor ons land moeten dat er minimaal 30 zijn, zodat er een landelijk dekkend netwerk ontstaat. Met de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit geeft het Ministerie van IenW een impuls aan zowel de tankinfrastructuur voor waterstof als de afname ervan door vervoerders. Elke subsidieaanvraag moet één tankstation bevatten, met daarbij de aanschaf van genoeg vrachtwagens of (bestel)bussen om het tankstation vanaf de start rendabel te maken - gemiddeld zo'n 10-15 voertuigen. De subsidieregeling loopt van 2024-2028 en bevat € 125 miljoen. 

De consultatie is gericht op: 

  • Producenten van waterstof;
  • Fabrikanten van (waterstof)voertuigen;
  • Waterstof tankstation exploitanten;
  • Commerciële partijen als transportondernemers, verladers en andere logistieke partners, zowel uit het MKB als uit het grootbedrijf

 

Deelnemen

Je kunt tot en met 23 oktober 2023 deelnemen aan de internetconsultatie. Een consultatiedocument met verdere toelichting en een antwoordformulier vind je op de website: Overheid.nl | Consultatie Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (internetconsultatie.nl)

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen