Koplopersregeling Maritiem Masterplan gepubliceerd

23-05-2024

Ben jij een ondernemer die de scheepvaart wil versterken en verduurzamen? En doe je dat door te investeren in doorontwikkeling en demonstratie van emissieloze schepen? Maak dan gebruik van de Koplopersregeling Maritiem Masterplan. Vanaf 11 juni 2024 kan je de subsidie aanvragen.

Deze regeling werd op 1 mei 2024 gepubliceerd op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De uitvoering ervan ligt bij RVO, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan vanaf 11 juni 2024 om 09:00 uur tot en met 1 oktober 2024 om 17:00 uur. Er is in totaal € 85 miljoen subsidie beschikbaar.

Ga voor meer informatie naar de pagina van RVO:

Koplopersregeling Maritiem Masterplan

Naar zero-emissie in de scheepvaart

Met de Koplopersregeling Maritiem Masterplan stimuleert de Rijksoverheid activiteiten die de scheepvaart verduurzamen en versterken. Het gaat dan om schepen met waterstof, methanol of Carbon Capture (CO2-afvang) met een LNG-aandrijflijn als brandstof.

Een belangrijke voorwaarde is daarnaast dat er een samenwerkingsverband moet zijn van 2 niet aan elkaar verbonden ondernemingen.

De Rijksoverheid wil de komende jaren aantonen dat het mogelijk is schepen te verduurzamen. Dan gaat het om 30 tot 35 nieuw te bouwen of te herbouwen schepen. Het uiteindelijke doel is zero-emissie in de scheepvaart.

Meer informatie

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen