Stappenplan voor waterstof op bedrijventerreinen gepubliceerd

06-06-2024

Blueconomy schreef in opdracht van de provincie Utrecht een stappenplan voor waterstof op bedrijventerreinen. Dit document ondersteunt ondernemers en gemeenten bij het ontwikkelen van waterstofoplossingen op bedrijventerreinen.

Veel bedrijven willen verduurzamen, maar kunnen door netcongestie geen energie terugleveren en/of verder elektrificeren. Opslag van energie in waterstof en rijden op waterstof kunnen oplossingen zijn.

Hoe kan waterstof bijdragen aan de uitdagingen van bedrijven? Welke energiestromen spelen een rol op bedrijventerreinen en is het logisch om waterstof te gebruiken? Het stappenplan voor waterstof op bedrijventerreinen helpt bij het beantwoorden van deze vragen.

Bekijk het document nu:

Waterstof op bedrijventerreinen

Stappenplan

Het stappenplan bestaat uit 10 stappen:

  1. Energieroutes nalopen
  2. Doorrekenen met kengetallen
  3. Individuele gesprekken en meet-ups
  4. Kansrijke energieroutes selecteren
  5. Business concept ontwikkelen
  6. Coalitie smeden
  7. Business concept uitwerken
  8. Projectvoorstel
  9. Financiering
  10. Realisatie

Achtergrond

Dit stappenplan is een vervolg op een eerdere verkenning door Blueconomy, in opdracht van de gemeente Amersfoort. Het doel was om mogelijkheden voor waterstof op een aantal Amersfoortse bedrijventerreinen te inventariseren en hierbij kansrijke activiteiten op te starten. De provincie Utrecht en Life New Hyts wilden dit proces vertalen naar een stappenplan, dat ook in andere gemeenten toepasbaar is. Dit document is het resultaat daarvan.

Bron

Meer informatie

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen