Zuid-Korea

Zuid-Korea is een leider in waterstofhandel, met flinke investeringen in gerelateerde infrastructuur en in de samenwerking op waterstofprojecten met andere landen.

Groene waterstofambities van Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse regering heeft in 2022 een vijfjarig waterstofplan aangekondigd met een budget van 11 miljard dollar. Het doel van het plan is om het gebruik van waterstof in transport, industrie en energieopwekking te stimuleren. Dit plan omvat het ontwikkelen van:

  • 2000 waterstoftankstations;
  • 15.000 HFC-voertuigen;
  • 10 waterstofproductie-installaties.

Zuid-Korea streeft ernaar om tegen 2040 wereldleider te worden in de productie van HFC-voertuigen en de export van waterstoftechnologie. Het land voert een CO2 -prijssysteem in om uitstoot te verminderen en groene waterstof te bevorderen.

Laatste ontwikkelingen waterstofbeleid

De laatste ontwikkelingen in het waterstofbeleid van Zuid-Korea zijn:

  1. Hydrogen Economy Roadmap: strategie om een ​​hydrogen supply chain op te zetten en een waterstofinfrastructuur te ontwikkelen.
  2. Hydrogen Economy Promotion Act 2019: Wet op de promotie van de waterstofeconomie.
  3. Hydrogen Fuel Cell Vehicle Promotion Act: Wet op de bevordering van brandstofcelvoertuigen om de adoptie van HFC-voertuigen in het land te stimuleren.
  4. Hydrogen Energy Research and Development Program: R&D-programma om de ontwikkeling van energietechnologie met betrekking tot waterstof te ondersteunen.
  5. Hydrogen Innovation Fund: Waterstof Innovatiefonds om de ontwikkeling van energietechnologie met betrekking tot waterstof te ondersteunen.

Internationale samenwerking

Zuid-Korea heeft een internationaal waterstofhandelsplatform opgezet. Ook is het land lid van de International Partnership for Hydrogen and Fuel Cells in the Economy (IPHE). Dat is een verband tussen landen over de hele wereld om samen te werken op het gebied van HFC-technologie. Ook Nederland doet mee aan dit initiatief.

Samenwerking met Nederland

Nederland werkt met Zuid-Korea samen op het gebied van innovatie, technologische ontwikkeling, mobiliteit en reguliere handelsbevordering van waterstof.

Kansen voor Nederlandse ondernemers in Zuid-Korea

Kansen in Zuid-Korea op het gebied van waterstof richten zich vooral op transport, industrie, mobiliteit, elektrolyse. Verder zijn er kansen in de volgende subsectoren: CCUS, veiligheid en certificering, technologische samenwerking.

Lees meer over waterstofkansen in Zuid-Korea op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer weten?

Wil je meer weten over de waterstofsector in Zuid-Korea? Neem dan contact op met Claire Hooft Graafland.

Marktrapporten

Documenten

Afbeeldingen

Cookie-instellingen