Economische missie groene waterstof Duitsland

Nienke Kikkert 21-08-2023

Begin

14-11-2023 om 09:00

Einde

15-11-2023 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Duisburg

Ben je benieuwd naar jouw zakelijke kansen voor groene waterstof in Duitsland? Neem dan op 14 en 15 november 2023 deel aan de economische missie naar Noordrijn-Westfalen. De missie staat onder leiding van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Hans Vijlbrief.

Nederland en Duitsland werken samen aan een grensoverschrijdende groene waterstofketen. De buurlanden bouwen samen aan capaciteit voor productie en invoer, infrastructuur en extra kennis van groene waterstof. Duitsland heeft behoefte aan innovatieve oplossingen voor:

  • materiaalgebruik;
  • componentontwerp;
  • systeemintegratie;
  • automatisering;
  • productie;
  • toepassingen van groene waterstof.

Koning Willem-Alexander bij enkele programmaonderdelen

Deze missie loopt parallel aan het werkbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op 14 november aan Noordrijn-Westfalen. Zijn werkbezoek staat in het teken van verschillende waterstofprojecten. Zijne Majesteit de Koning zal aanwezig zijn bij enkele programmaonderdelen van de missie.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de groene waterstofsector. Vrouwelijke ondernemers en start-ups zijn in het bijzonder welkom om aan deze missie deel te nemen. 

Deelname en kosten 

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 1 deelnemer per organisatie). Aanmelden kan tot en met 4 september op de website van RVO. Hier vind je ook het programma en aanvullende informatie.

Cookie-instellingen