Economische missie Klimaattechnologie naar België

Michelle Huizen 01-03-2024

Begin

28-05-2024 om 00:00

Einde

31-05-2024 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Antwerpen, België

Ben jij actief in klimaat- en energieneutrale bouw, zero-emissie stadslogistiek of in de waardeketen voor rijden en varen op waterstof? Neem dan van 28 tot en met 30 mei 2024 deel aan de economische missie Klimaattechnologie naar België.

Deze missie staat onder leiding van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de voorzitter van VNO-NCW (Ingrid Thijssen).

Tijdens deze 3-daagse missie vindt ook het Climate Tech Forum plaats. Dit is een vast onderdeel op het missieprogramma. Lees meer over dit forum op de website van RVO.

Voor wie?

De missie is vooral interessant voor het Nederlandse mkb, start-ups, scale-ups en kennisinstellingen uit de genoemde sectoren. Je krijgt ruim de gelegenheid om uw marktkansen te onderzoeken en om te netwerken met mogelijke zakenpartners en/of opdrachtgevers. 

Daarbij is het goed om te weten dat België zich (als één na grootste handelspartner van Nederland) ontwikkeld heeft tot prioriteitsmarkt. Het land legt veel nadruk op duurzaamheid, innovatie en energietransitie. Ook blijft België ideaal voor het Nederlandse mkb dat zijn eerste internationaliseringsstappen zet.

Dus ben jij dicht bij huis op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners? En heb je interesse in ontwikkelingen in de klimaattechnologie in België? Ga dan mee met deze economische missie!

Deelname staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de sectoren hieronder:

  • Klimaat- en energieneutrale bouw
  • Zero-emissie stadslogistiek (ZES)
  • Rijden en varen op waterstof

Bekijk via de website van RVO welke soorten bedrijven, overheden en (kennis)instellingen hieronder vallen.

Waarom deelnemen?

Deelnemers aan eerdere missies hebben daar goede, concrete resultaten uit gehaald. Tijdens hun deelname hebben zij hun kennis vergroot en marktkansen verkend. Zij hebben ook hun netwerk uitgebreid met mogelijk nieuwe samenwerkingspartners.
 
Door aan deze missie deel te nemen:

  • vergroot je jouw netwerk met belangrijke spelers op de Belgische markt en op Europees niveau;
  • krijg je inzicht in ontwikkelingen in de Belgische markt voor klimaattechnologie in de bouw, mobiliteit en rijden en varen op waterstof;
  • doe je mee aan sectorspecifieke maatwerkprogramma's; 
  • kan je deelnemen aan professionele 1-op-1 matchmaking;
  • geven private en publieke partners jou informatie over de energietransitie in bouw en mobiliteit;
  • kan je praten met Belgische publieke en private stakeholders over de toekomst van de sectoren en over oplossingen om die voor 2050 klimaatneutraal te maken;
  • ontdek je jouw marktkansen en onderzoek je de mogelijkheden voor samenwerking;
  • kan je nieuwe opdrachtgevers ontmoeten.

Programma

Bekijk het voorlopige programma op de website van RVO. Later maakt RVO het definitieve programma bekend met informatie over locaties, sprekers en break-outsessies.

Kosten

Deelname kost € 950 per organisatie. Voor dit bedrag mogen 2 personen deelnemen. Voor iedere extra persoon betaalt u € 475.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Je kan je  tot uiterlijk 27 maart 2024 aanmelden voor de Economische missie klimaattechnologie naar België via het aanmeldformulier.

Aanmelden voor de Economische missie klimaattechnologie naar België

RVO selecteert niet op gender maar moedigt wel vrouwelijke ondernemers aan om deel te nemen.

Meer weten?

Bekijk voor meer informatie de evenementpagina op de website van RVO.

Economische missie klimaattechnologie naar België

Heb je nog vragen over deze missie? Neem dan contact op met Karin Schipper (Projectmanager Missies bij RVO) via karin.schipper@rvo.nl.

Cookie-instellingen