Plan Europees netwerk van 100 waterstofstations voor vrachtwagens

13-02-2023
1129 keer bekeken

TotalEnergies en Air Liquide willen samen een netwerk ontwikkelen van meer dan 100 waterstofstations voor vrachtwagens op belangrijke Europese verkeersaders. Zij kondigen aan dat zij dit jaar een 50/50 joint venture willen oprichten.

De partners willen de komende jaren meer dan 100 waterstofstations installeren op de grote Europese routes in Frankrijk, de Benelux en Duitsland. De joint venture zal instaan voor de investering, de bouw en de exploitatie van deze stations. Daarnaast wordt er waterstof op de markt aangekocht en verdeeld aan klanten in de transportsector.

Belangrijke speler waterstoftankoplossingen

Met de joint venture worden de twee bedrijven een belangrijke speler op het gebied van waterstoftankoplossingen. De bedrijven gaan elkaar versterken met hun kennis en expertise op het gebied van infrastructuur, waterstofdistributie en -mobiliteit. TotalEnergies heeft expertise in de exploitatie en het beheer van tankstations en de distributie van energie aan business-to-business klanten. Air Liquide draagt bij met haar technologische expertise en beheersing van de volledige waterstofketen.

TotalEnergies en Air Liquide plannen de oprichting van hun joint venture in 2023, onder voorbehoud van het tijdig afronden van de benodigde contractuele documenten en de ontvangst van de nodige wettelijke toelatingen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen