Platform Match & Connect brengt waterstof vraag en aanbod samen

22-05-2023
646 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam heeft Gasunie een platform gelanceerd om vraag en aanbod van waterstof samen te brengen. Op Match & Connect kunnen potentiƫle eindgebruikers, producenten en handelaren van over de hele wereld met elkaar in contact komen.

Hoe werkt Match & Connect?

Match & Connect is een laagdrempelige manier om vraag en aanbod van waterstof bij elkaar te brengen. Marktpartijen leggen via het platform contact met elkaar. Nadat het contact is gelegd, is het aan de bedrijven zelf om tot afspraken te komen. Contracten worden vervolgens bilateraal gesloten, dus zonder tussenkomst of inmenging van het platform of Gasunie. Inmiddels zijn er al gebruikers uit zeven landen actief op het platform.

Waarom Match & Connect?

Gasunie brengt met Match & Connect internationale marktpartijen die waterstof aanbieden en afnemen bij elkaar en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van de waterstofmarkt. Waterstof gaat een belangrijke rol spelen in het toekomstige energiesysteem, vooral voor de verduurzaming van de industrie. In Nederland legt Gasunie het landelijke waterstofnetwerk aan, dat de grote industriƫle regio's in Nederland en omliggende landen met elkaar verbindt. Onderdeel van dit landelijk net zijn ook opslagfaciliteiten voor waterstof, binnenlandse productie en importterminals in de havens. Het Nederlandse waterstofnetwerk wordt aangesloten op het waterstofnetwerk Hyperlink in Noord-Duitsland zo ontstaat er een grensoverschrijdende verbinding tussen de verschillende Noordwest-Europese landen.

Meer weten?

Ga naar de de Gasunie pagina Match & Connect voor meer informatie en een video over de werking van het platform.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen