Lancering International Hydrogen Trade Forum

31-08-2023
1114 keer bekeken 0 reacties

Op zaterdag 22 juli is op initiatief van Nederland het International Hydrogen Trade Forum (IHTF) gelanceerd. Het forum biedt een platform voor waterstof-importerende en exporterende landen om de dialoog aan te gaan en de internationale waterstofhandel te versnellen.

Ondertekening Joint Declaration

het International Hydrogen Trade Forum wordt onderdeel van het CEM Hydrogen Initiative. De co-leads van het forum, Nederland en de VAE, hebben tijdens dit lanceringsevent namens de 14 deelnemende overheden een Joint Declaration ondertekend. In de verklaring hebben de regeringen het belang benadrukt van het opzetten van internationale handelscorridors voor waterstof, met als doel het transporteren van aanzienlijke hoeveelheden van waterstof en waterstofdragers vanuit regio's met veel hernieuwbare energiebronnen naar gebieden met beperkte toegang.

De verklaring onderstreept ook het belang van niet-discriminerende markttoegang en deelname aan de internationale waterstofhandel. Verder benadrukt het akkoord dat wereldwijde samenwerking en coördinatie cruciaal zijn om kennis, ervaringen en best practices te delen en onderzoek, innovatie en demonstratie te bevorderen.

UNIDO gaat het forum coördineren en ook de Hydrogen Council is betrokken. Tijdens COP28 zal Nederland samen met de VAE de eerste ministeriële dialoog van het International Hydrogen Trade Forum organiseren.

Meer weten?

Afbeeldingen

Cookie-instellingen